رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحیهای زیبایی در جهان و به خصوص در ایران است. جراح در این عمل با رفع نواقص ظاهری بینی موجب بهبود ظاهر و زیبایی چهرهی بیمار میشود. چنین فرآیندی نتایج مفید زیادی را برای بیمار به همراه خواهد داشت. از جمله باید به افزایش اعتماد به نفس فرد در جامعه اشاره کرد که نتیجهی کوچکی نیست.
با جراحی رینوپلاستی میتوان در اندازه بینی تغییراتی را ایجاد کرد. همچنین باید به تغییرات دیگری مانند موارد نیز اشاره کرد.
باریک کردن دهانه سوراخهای بینی
تغییر زاویه بین بینی و لب فوقانی
تغییر شکل نوک
تغییر شکل پل بینی
اصلاح مشکلات تنفسی
رینوپلاستی میتواند شامل بازسازی مجدد استخوان و غضروف باشد. اگر هنگام عمل بینی، جراح با ایجاد برشهای بینی از داخل بینی کار کند، به آن روش جراحی کلوز یا بسته گفته میشود. اما اگر با ایجاد برشی در سراسر بافت جدا کننده مجاری بینی، بافت را کاملا بلند کند، به آن روش باز گفته میشود.
عمل رینوپلاستی باید تحت بیهوشی عمومی انجام شود. بسته به نوع بینی جراح ممکن رویکردهای متفاوتی را در پیش بگیرد. این رویکردها میتوانند شامل موارد زیادی شوند. مثلا کاهش حجم بینی به وسیله برداشتن مقداری از غضروف و استخوان یا تقویت آن با گرفتن غضروف از سایر نسوج بدن از آن جملهاند. در روش اخیر غضروف از گوش و استخوان از لگن، آرنج یا جمجمه برای ایجاد بافت بینی برداشته میشود.
البته ممکن است جراح تصمیم به تغییر کلی شکل بینی فرد بگیرد. دلایل این تصمیم میتواند شامل عدم تقارن در سوراخ های بینی یا موارد دیگر شود. برای رفع این مشکل جراح با شکستن استخوان بینی و تنظیم مجدد غضروفها به فرم دلخواه خواهد رسید.
عمل رینوپلاستی می تواند یک ساعت و نیم تا 3 ساعت طول بکشد. بیمار نیز لازم است 1 تا 2 شب در بیمارستان بماند. در 12 ساعت اول بعد از عمل بیمار روی بینی خود پانسمان خواهید داشت. به مدت 7 روز نیز آتل با نوار چسب روی بینی نگه داشته میشود. ممکن است بیمار تا حدود یک هفته نتواند از طریق بینی نفس بکشد.
باید گفت که کلیهی اعمال جراحی که با بیهوشی همراه هستند، دارای ریسکها و مخاطرات احتمالیای میباشند. رینوپلاستی نیز از چنین سیاقی برکنار نیست. از جمله مخاطرات مل جراحی زیبایی بینی باید به این موارد اشاره کرد.
خونریزی شدید
عفونت
این عارضه معمولا با دارو درمانی التیام مییابد. اما در موارد وخیم ممکن است حتی نیاز به جراحی مجدد پیش آید.
واکنش آلرژیک به بخیه ، پانسمان یا محلولهای ضد عفونی کننده
تشکیل لخته خون بزرگ (هماتوم) در محل برش
زخم هایپرتروفیک
این زخمها، از جمله زخمهایی هستد که به نام اسکار معروف هستند. د این دسته زخمهای جای جوش خوردن ضخامت یافته و بالا میروند.
بهبودی کند ( اغلب مربوط به سیگار کشیدن یا دیابت است).
جدا شدگی لبههای زخم
حالت تهوع پس از بیهوشی
درد شدید و مداوم
بیحسی بینی پس از بهبود کبودی
بیحسی دندانهای جویی فوقانی
خطا در ظاهر بینی پس از عمل
اختلال در حس بویایی
تیرگی مزمن پوست زیر چشم
صاف شدگی و بینی زینی شکل
مشکلات تنفسی
به این فهرست نکات دیگری را نیز میتوان افزود. به شکل کلی باید گفت که این عوارض فرد به فرد متفاوت است و میتواند از موضوعات مختلفی تأثیر بپذیرد. به همین علت پیش از عمل رینوپلاستی آزمایشهای زیادی توسط پزشک تجویز میشود.
جدی گرفتن این آزمایشها و نکات مراقبتی در دوره نقاهت نقش مهمی را برای بهبود هرچه سریعتر و و کاهش عوارض خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر از وب سایت دکتر بیوتی دیدن فرمایید.