مالیات بر ارث یکی از انواع مالیات می باشد که در صورتی که فرد متفوی برای وارثانش، مال و یا دارایی به جای گذاشته باشد، ورثه فقط در حالتی که مالیات مربوطه را پرداخت کنند، می توانند ارث را تقسیم کنند و در صورت پرداخت نکردن مالیات بر ارث، امکان تقسیم اموال وجود ندارد.
آیا میزان مالیات بر ارث برای همه یکسان است؟
مسلما جواب نه می باشد. به طور کلی مالیات بر ارث به 3 طبقه تقسیم بندی می شود و میزان مالیاتی که هر گروه پرداخت می کنند با دیگر طبقه ها متفاوت می باشد.
این دسته بندی بر طبق اولویت انجام شده است و در صورتی که هر طبقه وجود داشته باشد، طبقه های بعدی از ارث محروم خواهند بود.
آیا تمامی اموال مالیات بر ارث را شامل می شوند؟
باز هم جواب خیر می باشد! یکسری اموال وجود دارد که از پرداخت مالیات بر ارث معاف می باشند و شامل آن ها نمی شود که عبارت است از:
این نکته فراموش نشود!
می توان گفت مهمترین موضوعی که در مبحث مالیات بر ارث وجود دارد، صادر کردن گواهی پرداخت مالیات می باشد که برای هر یک از دارایی های متوفی، متفاوت می باشد. یعنی وارثان موظف می باشند که قبل از انتقال اموال مورد نظر به سازمان امور مالیاتی، نسبت به پرداخت کردن مالیات بر ارث اقدام کنند.
جمع بندی
با توجه به نکات گفته شده در این زمینه، در می یابیم که این موضوع در نوع خود دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد و ممکن است در طی فرایند آن مشکلاتی بوجود بیاید. بهترین کار در همان ابتدا بهره گیری از یک وکیل متخصص و ماهر در این زمینه می باشد. موسسه حقوقی شهرداد با در دست داشتن ماهرترین تیم وکلا می تواند بهترین نتیجه را برا متقاضیان به ارمغان بیاورد.