آیا تا به حال با اصطلاح برندسازی شخصی برخورد داشته اید؟
در دنیای مارکتینگ و بازاریابی گفته میشود تمامی رفتارها، ارتباطات و مناسبات انسانی مبتنی بر مفاهیم «فروش» و «پروموشن جایگاه» پدیده ها است. به این معنا، برای جلب همکاری و علاقه ی دیگر افراد در اجتماع، اعم از روابط شخصی و کاری هر شخصی نیازمند برندسازی شخصی و ساختن برند شخصی حول خود خواهد بود.
اما برند خود به چه معنا است
برند از مفاهیمی است که تعریف آن بسیار بحث برانگیز است. برند دلیلی است که به مشتری برای انتخاب خود ارائه میدهید. به بیان دیگر برند عصارهی روایتی است که صاحب آن از خود و جایگاهش در میان دیگران به مخاطبان خود ارائه می کند. در برندسازی شخصی شما سعی خواهید نمود تا با تمرکز روی ارزش های مختص به خود و توانایی های به خصوصتان، هویت جایگاه تان را به مخاطب عرضه کرده و به نحو مؤثری با ایشان ارتباط برقرار کنید. برندسازی شخصی باید منجر به ایجاد و بهبود اعتبار شما، متمایز سازی و جذب فرصت های بیشتر شود.
چیزی که در این میان باید به آن توجه شود آن است که برندسازی شخصی یک پروسه ی مستمر در طول زمان است و هرگز نباید به صورت مقطعی سعی در ایجاد و سپس رها کردن آن کنید. چنین کاری در نهایت منجر به ایجاد برند شخصی نامطلوب و یا هدر رفتن تلاش های شما خواهد گردید.
همچنین برندسازی یک پروژه ی طولانی مدت و استراتژیک محسوب می شود. این موضوع باعث می شود که برندسازی شخصی نسبت به رفتار و عملکرد ما بسیار حساس و اصلاح و جبران قصور در آن بسیار دشوار شود. همچنین در این مسیر باید از دور و به نقشه ی راه کلی توجه شود و تمامی فعالیت ها در راستای آن شکل گیرد. برای این هدف پیش از هر چیز باید هدف و کیستی خود را تعریف کرده، مخاطبان خود را نیز بشناسید. برای این معیارها و نیز تصمیمات تاکتیکیای که در طول مسیر اتخاذ خواهید نمود باید با هوشمندی، حرفه ای گری و آگاهی کافی عمل کنید. بسیاری از افراد مطرح برای کسب بهترین موقعیت ها و موفقیت های ممکن از مشاوران متخصص و یا حتی تیم های برندسازی شخصی کمک می گیرند.
برای این کار می توانید از روش های بسیار رایج شناخته شده به تنهایی نیز بهره ببرید. به عوان مثال یک برندسازی شخصی موفق دارای چشم انداز طولانی مدت و اهدافی است که قصد نیل به آن ها را دارد. این موضوع باید در کنار تمایز همیشگی آن با دیگر موارد مشابه و اصیل بودگی، در کنار شایستگی و مقبول بودن اجتماعی صورت پذیرد. البته در برخی نمونه ها شاهد هستیم که شخص با جنجال سازی و یا مناقشهبرانگیز بوئن سعی در ایجاد این تمایز می کند. در این رابطه حتما شنیده اید که ادعا می شود «چیزی به اسم شهرت منفی وجود ندارد».
باید توجه داشت که این کار بسیار پرریسک است، و بر خلاف عبارت بالا، سوءشهرت یک موضوع و خطر واقعی است. شهرت منفی تنها برای برندسازی شخصی افرادی با شهرت و جایگاه و اعتبار اجتماعی فرادستانه قابل تحمل است که قابل حذف شدن از صحنه نیستند. بنابراین در همه حال توصیه می شود که محافظه کاری را به کلی کنار نگذارید.
همچنین تحلیل نقاط ضعف و قدرت نیز می تواند بسیار راهگشا باشد. این متد که در مارکتینگ نیز به کرات مورد استفاده قرار می گیرد کمک می کند تا به درکی کامل و جامع از موقعیت و جایگاه کنونی دست یابیم.