shaparak

مجله سرگرمی

shaparak

مجله سرگرمی

نحوه تنظیم دادخواست در ایران

همانطور که می دانید دادخواست به معنای دادخواهی کردن  یا عدالت خواهی کردن است. برای اینکه هر دادگاه یا مرجع قضای اقدام به رسیدن به دادخواست شما کند باید ابتدا به تنظیم دادخواست بپردازید و دادخواست تنظیم شده خود را به دادگاه تحویل دهید.

فردی که اقدام به تنظیم دادخواست می کند در اصل طرف مقابل خود را برای دادخواهی به محکمه و به مقابل قاضی فرا می خواند. زمانی که فرد را به دفتر دادگاه برای رسیدگی به دادخواست فرا می خوانند را تاریخ اقامه دعوا می گویند.

همانطور که به آن اشاره کردیم محکمه های قضایی در صورتی اقدام به رسیدگی به دعواهای حقوقی می کنند که خواهان با رعایت تشریفات و اصولی کلی و قوانین دادخواست اقدام به تنظیم دادخواست و ارائه آن به دادگاه، شورای حل اختلاف یا دیگر مراجع قانونی کرده باشد.

در مراجع قضایی که چندین شعبه دارند دادخواست خود را باید به دفتر شعبه اول آن مرجع ارائه دهید. بسیاری از تصمیماتی که دادگاه می گیرد با توجه به مواردی است که خواهان در دادخواست خود عنوان کرده است به همین دلیل خواهان باید با نحوه تنظیم دادخواست آشنایی داشته باشد.

با توجه به همین مسئله شهرداد در این مقاله قصد دارد به بررسی این مسئله بپردازد پس در ادامه با ما همراه باشید.

تنظیم دادخواست

شکل ظاهری دادخواست

در گذشته دادخواست را تحت عنوان عرض حال می شناختند. شکل ظاهری دادخواست باید بدین گونه باشد که به زبان فارسی بر روی برگ ها چاپی مخصوص نوشته شود. این برگه ها در تمام مراجع قضایی برای استفاده عموم مردم آماده شده اند. همچنین باید توجه داشته باشید دادخواستی که به زبانی غیر از زبان فارسی نوشته شود هرگز پذیرفته نخواهد شد. 

مشخصات خواهان و خوانده

در تنظیم دادخواست باید مشخصات خواهان و خوانده به طور کامل در متن دادخواست ذکر شود. مشخصاتی اعم از نام و نام خانوادگی، نام پدر، سن، محل زندگی و از این دست مشخصات باید حتما از طرف خواهان در دادخواست ذکر شود.

محل اقامت خواهان باید کاملا دقیق ذکر شود. اگر اینگونه نباشد و یا دچار مشکل باشد دادخواست ظرف مدت دو روز از طرف مدیر دفتر دادگاه رد می شود. اگر دادخواست توسط وکیل نوشته شده باشد باید مشخصات وکیل نیز در آن ذکر شود.

برای خوانده هم باید تمام این مشخصات به همراه آدرس کامل خوانده ذکر شود. اگر خواهان آدرس خوانده را نداشت باید آن را به دفتر دادگاه اطلاع دهد و دادخواست با هزینه خواهان از طریق روزنامه ابلاغ خواهد شد.

اپلیکیشن حقوقی شهرداد

شرح خواسته در دادخواست

مهم ترین بخش تنظیم دادخواست شرح خواسته خواهان از دادگاه است. خواهان باید در این بخش خواسته خود را به طور کاملا قابل فهم و صریح از دادگاه درخواست کند. در حقیقت اگر فرد به درستی خواسته خود را مطرح کند محدوده رسیدگی دادگاه را مشخص می کند و از پرداختن به موضوعات خارج از موضوع جلوگیری می کند.

جمع بندی

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین مشاوره با یک وکیل حرفه ای در زمینه تنظیم دادخواست حقوقی خود به اپلیکیشن حقوقی شهرداد مراجعه کرده و از آن طریق اقدام به مشاوره با وکلای حرفه ای ما کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد